Trädgårdsbevattning

Trädgårdsbevattning – till vilket pris som helst?

Svenskt kommunalt dricksvatten kommer att kosta mycket mer pengar i en nära framtid. Det kan jag säga med 30 års erfarenhet från branschen. Underhåll och utbyten av ledningsnäten är eftersatta i stort sett alla kommuner och kommer kosta mycket pengar framåt. Att dessutom rena vattnet för att klara gränsvärden för t ex PFOS blir en dyr historia. Det kommer belasta din vattenräkning. Till det kommer torkaproblematik som drabbar delar av Sverige relativt frekvent.

Maken och jag har därför tänkt till när det gäller bevattning av grödor i framför allt växthuset. Bevattning som drivs av solceller och som sköter sig självt i stort. Vi kommer att uppdatera med mer bilder och text längre fram. Vi hoppas att vi på detta sätt ger er inspiration att bygga egna bevattningssystem.  

/Christina

Greenlines vattentunna med röranslutning

Vårt bevattningssystem

Se videon nedan hur vi har byggt vårt bevattningssystem med Greenlines tunnor med anslutning till stuprören. Vi har 2 tunnor som är sammankoppldade med en T-koppling där allt vatten går ner till en tunna i vårt växthus. Tunnan i växthuset har en flottör som stänger av vattnet när den är full. I växthuset har vi sedan ett solcellsdrivet droppbevattningssystem (EcoAqua S24). Hela systemet sköter sig helt självt.

Vi hade problem med läckage vid tunnornas bottenkranar. Vi köpte då de dyrare kranarna som då fanns att köpa på Granngården så slutade läckaget.

Varukorg

Välkommen till Inspolight Vi använder cookies för att ge dig ett anpassat och bättre innehåll på vår webbplats samt marknadsföring. Tryck på Acceptera för att samtycka till vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen